Baby

Gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleintje!

Heel bijzonder dat eerste jaar en ook best wel heel erg vermoeiend voor paps en mams! Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kleintje. Misschien lees je veel en onderzoek je meer dan je vroeger gedaan zou hebben. Fijn als je bewuste keuzes maakt in gezondheid en opvoeding waar je echt achter staat. Waar je de voor- en nadelen van hebt afgewogen.

Ziekte hoort nu eenmaal bij het leven. Vinden we niet altijd even leuk en de eerste keer dat je baby ziek is, voelt spannend. Jij moet het nu verzorgen, jij moet het doen! Toen wij als ouders voor het eerst met een zieke baby zaten, waren we nota bene op vakantie. En onze oudste is prematuur geboren waardoor we ons misschien nog wel meer zorgen maakten. Mijn moeder, ook homeopaat, kon ik gelukkig bellen en zij kon mij geruststellen en vertellen wat te doen. Bel dus gerust!

De eerste 3 maanden

Ziek zijn bij baby’s onder de 3 maanden wil je eigenlijk voorkomen. Doe niet te veel in deze periode. Lekker buiten wandelen is heerlijk. In de wagen of in een draagdoek lekker tegen papa of mama aan is heel geruststellend. Zorg voor de bekende rust, reinheid en regelmaat. Visite die wil komen kijken is vast welkom, maar niet met een snotneus en massa’s drukke kinderen. Probeer dit te doseren en laat bezoek handen wassen voor ze aan jouw kleintje komen. Zeker de eerste 3 maanden is het niet nodig dat ze al verkoudheden oppikken. De focus moet liggen op een goede groei, daarvoor is gezondheid en veel rust essentieel.

Tanden

Bij de ene baby zijn tanden er ineens, bij de andere gaat dit proces moeizaam met gedragsveranderingen, waterige en groene ontlasting en veel pijn. In dit laatste geval is een homeopathisch middel heel fijn. Er komt meer rust en de tanden kunnen doorzetten. Bij slechts een klein beetje last kan een broodkorstje fijn zijn om op te knabbelen (na 6 maanden) en kun je ook een klein lepeltje kamillethee op je vinger doen en dit op het tandvlees wrijven.

Vaccinaties

Veel ouders kiezen ervoor hun kindje te laten vaccineren om bepaalde ziektes te voorkomen. Belangrijk te weten is dat dit een bewuste keuze mag zijn. Wat zijn de ziektes, hoe vaak komt deze voor, wat zijn risico’s van deze ziektes en wat zijn complicaties? Voor meer informatie over dit onderwerp kijk je natuurlijk bij het RIVM, maar kijk ook op NVKP voor de andere kant van de medaille. Bij de aankoop van een paracetamol krijg je een bijsluiter, die krijg je niet standaard bij een vaccinatie en dat is op zich wel vreemd omdat het geen lichaamseigen stof is die gegeven wordt en daarmee dus wel een reactie kan veroorzaken bij jouw baby. Fijn als je dat vooraf al weet en belangrijk je in deze materie te verdiepen.

Milde reacties zijn een pijnlijke, rode plek en wellicht koorts (onder de 3 maanden wil je eigenlijk geen koorts) Een heftiger reactie kan bijvoorbeeld ontroostbaar huilen zijn en deze stress is slecht voor de baby. Ook kunnen er reacties na een aantal weken optreden waarbij je merkt dat gedrag sinds de vaccinatie anders is. Aangezien elk kind anders is, zijn ook reacties op vaccinaties anders. Mocht er een reactie plaatsvinden op een vaccinatie, maak dan een afspraak dan kijken we samen waar de verstoring ligt en hoe we deze gaan oplossen. Ik ben klassiek homeopaat en kijk altijd naar het geheel. Een standaardoplossing van cease-therapie past niet in mijn visie. Ik behandel de mens als geheel en kijk altijd naar wat het beste past op dat moment.

Persoonlijke verhaal van Fatima

Ik ben zes maanden geleden bevallen van een prachtig dochtertje. Tijdens de bevalling kreeg ik oxytocine toegediend. Via de borstvoeding kwam dit terecht bij mijn dochtertje. Ik las op internet dat baby’s hier behoorlijk onrustig van kunnen zijn en dat een homeopaat dit kan ontstoren. Ik merkte de onrust bij Sara voornamelijk tijdens het slapen ze sliep maximaal drie kwartier achter elkaar en dan werd ze weer onrustig wakker. Ik ben bij Marlijn geweest en wij hebben het ontstoringsproces gestart. Wij merken nu dat Sara een heel rustige baby’tje is geworden en behoorlijk vrolijk. Ze slaapt nu met gemak 2 a 3 uurtjes achter elkaar. Wij zijn heel erg tevreden. Marlijn is tussentijds ook goed bereikbaar en reageert vrij snel op appjes. Wat ik ook erg fijn vond is dat zij ook bereikbaar is voor andere vragen (bijv. wat te doen bij behoorlijke verkoudheid en verstopte neusje). Ik raad haar zeker aan!