Wie ben ik?


Mijn naam is Marlijn de Graaff, geboren in 1981. Ik ben getrouwd met Menno en samen hebben wij twee dochters: Hannah (2012-2022) en Lynthe (2017). In 2013 startte ik de opleiding tot klassiek homeopaat, omdat ik gefascineerd was door de positieve effecten van homeopathie bij Hannah die prematuur geboren is. Dat wilde ik zèlf kunnen! Na 5 jaar studie (Amersfoort en Arnhem) ben ik in 2018 afgestudeerd.

Homeopathie is voor mij heel gewoon. Ik ben ermee opgegroeid. Toen ik een baby was kreeg ik al eens van de huisarts een homeopatisch middel voorgeschreven en later, toen mijn ouders gingen scheiden opnieuw. Mijn moeder ging homeopathie studeren toen ik 10 jaar oud was. Ik leerde in die tijd belangrijke grondprincipes al mee. Als er iets met mij was, van menstruatieklachten, tot steeds maar hoofdpijn bij het water, tot gewoon, niet lekker in mijn vel zitten of een keer een ongeluk, altijd was ik vlot weer op de huppel met een homeopathisch middel.

Na mijn middelbare schooltijd heb ik 2 jaar pedagogiek gestudeerd, voor ik verder ging aan de PABO. Vanaf mijn 21ste stond ik voor de klas en in 2008-2009 haalde ik ook mijn diploma voor intern begeleider (IB-er).

Op dit moment werk ik nog 1 dag in het basisonderwijs. Na 12 jaar IB-er te zijn geweest sta ik nu weer met veel liefde die ene dag voor de klas. Verder richt ik mij op de praktijk en natuurlijk op mijn gezin.

Mijn praktijk is echt een passie, een roeping, om ook anderen te helpen gezond en sterk in het leven te staan zodat dromen waargemaakt kunnen worden. Ik draag daar graag een steentje aan bij. Vandaar mijn motto: Heel je lijf…héél je lijf!