Zwangerschap

Ben je zwanger? Gefeliciteerd!

Zwangerschap is heel mooi, maar is ook een enorme verandering voor je lichaam en daardoor niet altijd even makkelijk of zo leuk als je vooraf dacht. Zorg daarom extra goed voor je lichaam met gezonde voeding en veel rust. Heb je last van onderstaande veelvoorkomende klachten of zit je ergens anders mee? Wacht niet langer! Jij en jouw kindje verdienen een fijne start samen.

Misselijkheid

Misselijkheid wordt veroorzaakt door het het zwangerschapshormoon. Vaak gaat deze misselijkheid gedurende de dag over en verdwijnt deze na een maand of 3. Echter, er zijn ook vrouwen die de eerste maanden niks binnen kunnen houden en zelfs de hele zwangerschap misselijk zijn! Welke invloed het hormoon op jouw lichaam heeft, is dus verschillend en wanneer jij precies misselijk bent ook. In een consult wordt deze klacht volledig uitgevraagd waarna je een passend voorschrift krijgt dat je telkens bij opkomende misselijkheid kunt nemen. Je zult merken dat je het middel steeds minder vaak nodig hebt.

Anne: “Al na 3 dagen vergat ik het flesje, ik had het ook eigenlijk niet meer nodig!”

Moeilijke stoelgang / aambeien

Obstipatie is ook een veel gehoorde klacht bij zwangerschap en door een moeilijke stoelgang, kunnen ook aambeien ontstaan (dit kan ook bijvoorbeeld net na de bevalling optreden). Dit kan ongemak en zelfs pijn geven. Met de juiste voeding kun je vaak al veel doen om de ontlasting zachter te houden, maar mocht je toch klachten hebben, dan kan een homeopathisch middel helpend zijn.

Ligging van de baby

Vanaf een week of 30 zwangerschap krijg je een liggingsecho bij de verloskundige. Voor 34 weken moet je kindje namelijk goed liggen om geboren te worden. Is jouw kindje een sterrenkijker, een dwarsligger of juist een kindje in stuit? Dan kan het juiste voorschrift zorgen voor de nodige draaiing. Dit lukt in ongeveer 75% van de gevallen.

Meer weten of ik ook bij jouw zwangerschap iets kan betekenen? Neem contact op!