Volwassene

Uiteraard kunnen volwassenen ook ziekteverschijnselen krijgen zoals ik die bij het kind heb beschreven (weerstandsproblemen, hoest, oorpijn) maar vaak zijn er bij volwassenen meer chronische problemen.

Je hebt een vitale afweer als jouw lichaam in staat is om koorts te generen. Lukt dit niet, dan is jouw immuunsysteem niet optimaal en daardoor kun je veel langer blijven kwakkelen waar een ander alweer beter is.

Voordat iemand bij mij komt, is er vaak al een heel traject geweest van reguliere behandelingen waarbij een blijvend resultaat uitblijft. Voor mij is het dan een hele zoektocht wat er precies mis is, waar nu eigenlijk de oorzaak is van het probleem. Gelukkig zijn er ook andere ingangen om tot een passend, gelijksoortig, voorschrift te komen. Ik vraag daarom niet alleen over de klacht, maar wil ook bijvoorbeeld weten wie jij als mens bent, wat bepaalde gewoontes zijn en wat je lekker of juist heel vies vindt. Dit helpt mij te differentiëren in de middelkeuze. Als het niet goed met je gaat kun je dat vergelijken met een lampje dat stuk is. Het homeopathisch middel zorgt voor het repareren / aanzetten van dit lampje waardoor het lichaam zelf gaat reageren.

Als je al lang loopt met bepaalde klachten, kan het ook langer duren voor je effecten van de behandeling kunt voelen. Herstel gaat geleidelijk, en soms heb je dat niet eens door! Het gebeurt me vaak dat ik bij iemand in een vervolgafspraak vraag naar een bepaalde klacht en dan weet iemand niet eens meer dat hij/zij die klacht genoemd had…

Benieuwd of ik ook voor jou een verschil zou kunnen maken? Vertel me waar je mee zit en ik zal aangeven of en hoe ik je kan helpen.